Revolut screenshot

Revolut on maksutapa, jolla on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti jopa yli 40 miljoonaa käyttäjää, 160 eri maassa. Sitä voi käyttää 36 eri valuutalla. Kyseessä on vuonna 2015 perustettu fintech-yhtiö, joka tarjoaa maksupalveluita asiakkailleen.

Revolut on Englannissa sijaitseva maksuyhtiö ja sitä valvoo FCA eli UK:n finanssivalvontaviranomaiset.

Revolut on turvallinen maksutapa, jonka asiakkaat voivat seurata omia maksutapahtumia joko nettiselaimessa tai esimerkiksi mobiilisovelluksessa. Se on yksi nykyaikaisista, kätevistä maksutavoista, joilla voi tehdä maksuja monenlaisissa eri tarkoituksissa.

Revolutin tarjoamia palveluita

Revolut ei ole ainoastaan tapa maksaa, vaan sen palveluihin sisältyy rahansiirtojen lisäksi myös maksukortit, valuutanvaihto, kryptovaluutat sekä säästäminen.

Korteista tarjolla on Visa- ja Mastercard-kortit, joita voi käyttää maailmanlaajuisesti myymälöissä, verkkokaupoissa ja automaattinostoihin. Maksupalvelut tarjotaan sekä henkilö- että yritysasiakkaille.

Revolutin kautta myös valuutanvaihdot ovat mahdolliset. Vaihto tapahtuu ajantasaisten kurssien mukaan ilman piilokuluja.

Kryptovaluuttojen käyttäminen yleistyy jatkuvasti ja asiakkaiden ulottuville on viimeisten vuosien aikana tullut paljon eri palveluita, joiden kautta on mahdollista ostaa kryptoja. Myös Revolut tarjoaa tämän mahdollisuuden. Sen kautta on mahdollista ostaa ja myydä kryptovaluuttoja.

Revolut tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden säästää rahaa jopa 2,12% nimellisellä vuosikorolla. Säästötililtä on mahdollista nostaa rahaa milloin tahansa ilman lisäkuluja. Säästäminen on mahdollista myös porukalla, sillä sukulaiset ja ystävät voivat osallistua rahan keräämiseen tiettyä tarkoitusta varten.

Revolutin asiakkaaksi ovat tervetulleita sekä aikuiset että lapset. Sillä on nimittäin myös oma Revolut <18 -nimeä kantavat palvelu, jota voivat käyttää kaikki 6-17 -vuotiaat. Huoltaja voi hankkia lapselleen Revolut-kortin, joka toimii hyvänä ensikorttina itsenäisten maksujen harjoitteluun. Revolut toimii myös hyvänä säästöalustana silloin, kun nuori haluaa säästää tiettyä ostosta varten.

Revolut-kortti

Revolutilla maksaminen käy kätevästi maksukortilla. Kortin pääsee tilaamaan Revolutin verkkosivuilta tai sovelluksesta. Revolut tarjoaa useita erilaisia kortteja eri budjeteilla ja eri käyttötarkoituksiin.

Kortilla voi maksaa netissä samoin kuin muillakin maksukorteilla. Maksutapahtuman yhteydessä tarvitaan kortin tiedot, kuten kortin numero ja voimassaoloaika, kortinhaltijan nimi sekä kortin takaa löytyvä kolminumeroinen koodi.

Maksukortti on asiakkaalle maksuton. Asiakas maksaa vain toimituksen. Revolut esittelee virallisilla verkkosivuillaan kaikki saatavilla olevat kortit ja niiden ominaisuudet, joten niitä on helppo vertailla.

Laajat käyttöalueet

Revolut on maksutapa, joka sopii moniin käyttötarkoituksiin. Nettimaksut ovat nykyään suosiossa ja kyseinen maksutapa sopii niihin erinomaisesti. Sillä voi maksaa esimerkiksi vaate- tai muut nettiostokset, sen avulla voi testata uusia nettikasinoita tai hoitaa muita netin kautta tehtäviä maksuja.

Revolutin asiakas voi lähettää rahaa pikana toiselle Revolutin käyttäjälle ympäri maailman. Rahaa voi maksaa myös toisen henkilön pankkitilille, joka ei ole mahdollista kaikilla maksutavoilla.

Monet maksavat Revolutilla jopa laskuja. Sillä voi tilata ruokaa, maksaa leffaliput tai vaikka matkaliput.

Kulut

Revolutilla kulut ovat melko maltilliset ainakin peruskäyttäjälle. Hyvin monet sen toiminnot ovat asiakkaille ilmaisia. Jokaisen tapahtuman kuluista ilmoitetaan asiakkaalle etukäteen, ennen maksun vahvistamista.

Ilmaisia tapahtumia ovat esimerkiksi Revolutista Revolutiin siirto ja SEPA-maksut. Kuukauden viisi ensimmäistä pankkiautomaattinostoa (yhteensä enintään 200 euroa) ovat ilmaisia. Tämän jälkeen korttinostoista veloitetaan 2% kulu, kuitenkin vähintään 1 euro per nosto. Myös rahan tallettaminen Revolutiin on asiakkaalle ilmaista.

Kansainväliset maksut ovat asiakkaille maksullisia. Kulut riippuvat valuutasta ja siitä, mihin maksu lähetetään. Revolut ottaa palkkion myös valuutanvaihdosta. Palkkion suuruus ilmoitetaan asiakkaalle ennen tapahtuman hyväksymistä.

Kulujen saaminen tietoon jo ennen maksutapahtuman vahvistamista on tärkeää, jotta asiakas on jatkuvasti tietoinen käyttämistään rahoista.

Yhteenveto

Se, että Revolut mahdollistaa maksut näin laajalti eri palveluihin, on omiaan luomaan jatkvasti uusia positiivisia Revolut kokemuksia. Vaikka Revolut ei kaikille ole tuttu maksutapa, on kuitenkin hyvä tietää, että kyseessä on täysin kilpailukykyinen vaihtoehto monille muille maksutavoille.

Revolutin vahvuuksia ovat sen monipuoliset palvelut, helpot maksut ja alhaiset kulut. Lisäksi palvelun asiakkaille tarjotaan cashbackeja Revolutin käytöstä. Revolut-sovelluksesta voi tarkistaa kaikki tällä hetkellä saatavilla olevat tarjoukset.

Turvallisuudesta pidetään hyvää huolta ja käytössä on aina ajan tasalla olevat turvallisuusprotokollat. Niiden avulla pystytään tehokkaasti estämään huijausyrityksiä ja petoksia.

Revolutin omaa mobiilisovellusta on helppo suositella kaikille kyseistä palvelua käyttäville.Sen avulla näkee kaiken oleellisen raha-asioihin liittyen.